Angajaţii unei primării din Olt şi alţi contacţi ai unei salariate cu COVID-19, testaţi negativ

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 27-05-2020 23:10

Probele prelevate marţi de la angajaţi ai Primăriei Piatra-Olt, precum şi de la alţi contacţi din localitate ai unei salariate a instituţiei confirmată cu COVID-19 au fost negative la testarea pentru determinarea infecţiei cu noul coronavirus, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

Conform sursei citate, miercuri au fost analizate în laboratorul din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt 23 de probe prelevate de la contacţi ai unei salariate a Primăriei Piatra-Olt infectată cu noul coronavirus. Rezultatele testelor au fost negative pentru infecţia cu noul coronavirus la toţi cei 23 de contacţi ai angajatei din Primăria Piatra-Olt, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Femeia a fost infectată cu noul coronavirus în urma contactului cu o asistentă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt confirmată cu COVID-19.

La Ambulanţa Olt, începând din data de 18 mai, au fost confirmate 20 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în rândul medicilor, asistentelor şi ambulanţierilor. Tot în legătură cu focarul de la Ambulanţa Olt au fost infectate şi şase persoane care au intrat în contact cu cazuri confirmate din cadrul SAJ.

În prezent în judeţul Olt mai sunt în lucru 78 de probe atât de la contacţi ai cazurilor confirmate, cât şi de la pacienţi confirmaţi sau suspecţi de COVID-19.