Ministrul Transporturilor, după solicitarea premierului Orban: 'Dacă va fi cazul, voi depune plângere la Parchet'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-05-2020 07:57

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, în cadrul emisiunii ”Dosar de Politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că, dacă va fi cazul, va depune o plângere penală la Parchet privind rezilierea contractului de construcție a lotului 3 al proiectului de infrastructură al autostrăzii Lugoj - Deva.

”Eu am declanșat o anchetă la Compania de Drumuri cu verificarea, printre altele, a acestei situații, cum s-a ajuns la rezilierea acestui contract, ce a urmat după reziliere până în momentul în care noi am decis să dăm în trafic acest lot de autostradă cu restricții de viteză și de tonaj, iar concluziile le voi transmite Parchetului, dacă ele sunt de Parchet”, a afirmat ministrul.

Zi decisivă pentru controversata SIIJ! CSM, așteptat să dea avizul pe proiectul USR

Acesta a mai reamintit că, în ședința de Guvern de miercuri, a anunțat că începând de joi dimineață, pe autostrada Lugoj – Deva, lotul 3, pe cei 21 de kilometri dintre Holdea și Ilia se va circula temporar fără restricții de tonaj.

”Așadar, obiectivul Companiei Naționale de Drumuri și a Guvernului este acela de a finaliza toate lucrările rămase executate din cadrul autostrăzii Lugoj – Deva astfel încât circulația să se desfășoare pe de-o parte în condiții de siguranță, iar pe de altă parte ne propunem ca circulația pe cei 88 kilometri dați în trafic să se desfășoare fără restricții de viteză sau de tonaj”, a adăugat oficialul.

Reamintim că încă din ședința de Guvern de miercuri dimineață Ludovic Orban a cerut o anchetă penală privind situația care a dus la rezilierea contractului în fosta guvernare PSD.