Polițele de asigurare auto vor fi acoperite în continuare sută la sută, dă asigurări UNSAR

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 29-05-2020 11:24

Modificarea legii aplicabile asigurărilor RCA nu va schimba principiul de bază al asigurării - acela de a acoperi 100% pagubele survenite în urma accidentelor auto, contrar informaţiilor vehiculate în spaţiul public, susţin reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), potrivit Agerpres.

Precizarea a fost făcută ca reacţie la comunicatul Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), potrivit căruia intenţia Parlamentului României de a aduce modificări Legii RCA ar avea la bază grija faţă de consumator, când "de fapt se va modifica legea astfel încât păgubitul sa primească în mod direct o sumă de bani calculată de către asigurator, în caz de daună, fără ca păgubitul să cunoască valoarea reală a costului de reparaţie a autovehiculului său avariat".

Reprezentanţii UNSAR subliniază că, potrivit legii, "toate companiile de asigurări din România vor continua să acopere integral daunele, conform constatărilor şi procedurilor legale în vigoare".

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

"Industria de asigurări nu vizează schimbarea legislaţiei în sensul unei acoperiri parţiale a daunelor de către asigurători. Societăţile de asigurări din România urmăresc să ofere produse şi servicii care răspund nevoilor clienţilor, iar poliţele RCA reprezintă o componentă importantă a pieţei locale. UNSAR şi BAAR nu au susţinut şi nu vor susţine nicio modificare legislativă prin care asiguraţii să fie obligaţi să acopere o parte a daunelor rezultate din accidente, atunci când riscurile sunt acoperite de poliţe RCA valide.", se menţionează în comunicatul UNSAR.