Producătorul de camioane Scania semnalează începe disponibilizările, are în plus 5.000 de angajați

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 01-06-2020 23:19

Producătorul suedez de camioane Scania, deținut de compania germană Traton, plănuiește reduceri majore de locuri de muncă și estimează că are peste 5.000 de angajați în plus la nivel global, ca urmare a crizei coronavirusului, conform Reuters preluat de mediafax

Directorul general al Scaniei, Henrik Henriksson, a declarat luni că până la 1.000 de poziții de conducere de la sediul central din Sodertalje vor fi analizate de constructorul de camioane suedez, care angajează aproximativ 51.000 de oameni la nivel global.

"Evaluarea noastră este că va dura mult până când cererea pieței va atinge nivelurile anterioare crizei și, prin urmare, trebuie să adaptăm organizația la noua situație", a spus Henriksson.

Scania a spus că va reevalua părți din operațiunile sale industriale și comerciale, adăugând că are prea mult personal în vânzări și servicii globale și că cercetarea și dezvoltarea constructorului de camioane a fost afectată și de căderea activității.

"Managementul executiv lucrează împreună cu reprezentanții sindicali la diferite măsuri de reducere a costurilor, reducerea numărului de consultanți fiind una dintre acestea", a spus Scania.