Donald Trump se află în căutarea altui stat decât North Carolina în care să organizeze Convenţia republicană în vederea alegerilor prezidenţiale

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 03-06-2020 11:33

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că se află în căutarea altui stat decât North Carolina în care să organizeze Convenţia republicană în vederea alegerilor prezidenţiale, relatează AFP, potrivit news.ro.

Această Convenţie - prevăzută iniţial în perioada 24-27 august la Charlotte - nu prezintă vreun suspans, în contextul în care Trump este sigur de învestire, însă reprezintă un moment puternic în viaţa politică americană.

Locatarul Casei Albe a deplâns marţi, într-o serie de mesaje postate pe Twitter, decizia guvernatorului democrat al acestui stat, Roy Cooper, care a anunţat marţi că nu poate da, în acest stadiu, undă verde unei Convenţii la întreaga capacitate, din cauza epidemiei covid-19.

”Din cauza guvernatorului din North Carolina suntem nevoiţi să căutăm alt stat care să găzduiască Convenţia republicană 2020”, a acuzat el, reproşând guvernatoului că se află ”în continuare într-o stare de spirit a izolării”.

Un local din Cluj a impresionat presa din întreaga lume: Netflix vrea să filmeze aici un serial / VIDEO

”Asta ar fi pus în valoare magnifica North Carolina în lumea întreagă şi ar fi adus sute de milioane de dolari statului”, a continuat Trump, care candidează la 3 noiembrie la un al doilea mandat de patru ani.

Într-o scrisoare adresată Partidului Republican, Roy Cooper sublinia că prin aplicarea recomandărilor autorităţilor sanitare, el consideră necesar să ia în calcul o convenţie în format mai redus, la care să se respecte distanţarea socială şi să se poarte mască de protecţie.

Democraţii au evocat posibilitatea de a-şi organiza Convenţia, prevăzută tot în august, online sau în alt format fără precedent în vederea învestirii candidatului lor Joe Biden, Donald Trump a respins până acum o asemenea ideea în partidul său.