Polițiștii din București au prins un nigerian căutat în Ungaria pentru fraudă

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 04-06-2020 08:37

Un nigerian căutat în Ungaria pentru fraudă a fost prins în București, anunță IGPR. În urmă cu un an și jumătate, nigerianul a promis unei persoane că merge în Ungaria să cumpere un apartament și a primit 1.600 de euro.

Polițiștii l-au prins în București pe cetățeanul nigerian, de 26 de ani, bănuit de fraudă, pe numele căruia autoritățile din Ungaria au emis un mandat european de arestare, potrivit mediafax.ro.

Citește și: OFICIAL - CCR explică decizia referitoare la alegerile locale. Cum a reuşit Guvernul să-şi conteste propria ordonanţă

Conform IGPR, în decembrie 2018, bărbatul ar fi indus în eroare o persoană, căreia i-ar fi promis că va călători în Ungaria pentru a cumpăra un apartament. Pentru a-i câștiga încrederea, i-ar fi spus că vrea să trimită un pachet în Ungaria, pentru care persoana vătămată i-ar fi transferat, într-un cont bancar, 1.600 de euro reprezentând costul livrării.

După transferul bancar, persoana nu a mai fi putut lua legătura cu nigerianul.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 ore, urmând ca joi să fie prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european emis de Ungaria.