Preşedintele Braziliei ameninţă cu retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 06-06-2020 17:33

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a ameninţat că retrage ţara din Organizaţia Mondială a Sănătăţii din cauza „părtinirilor ideologice”, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat la finalul lunii mai întreruperea tuturor legăturilor cu OMS.

Alimentând dezbaterea în jurul pandemiei, legat de originile ei şi de cel mai bun mod de a răspunde crizei sanitare, Bolsonaro a criticat OMS pentru că a suspendat studiile clinice legate de hidroxiclorochină şi efectul medicamentului în cazul bolnavilor de Covid-19, decizie schimbată de organizaţie săptămâna asta, şi a ameninţat că va urma paşii lui Trump de a o părăsi, potrivit news.ro.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

„Vă spun acum, Statele Unite au părăsit OMS şi luăm asta în calcul în viitor. Fie OMS lucrează fără părtiniri ideologice, fie plecăm şi noi”, le-a spus Bolsonaro jurnaliştilor, citează The Guardian.

Supranumit „Trump în variantă tropicală”, Jair Bolsonaro l-a luat ca exemplu pe liderul de la Casa Albă în răspunsul la criza sanitară şi a minimalizat continuu gravitatea situaţiei.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume. De la începutul epidemiei aici au fost înregistrate aproximativ 615.000 de cazuri şi peste 34.000 de decese.