12 mine de cărbune din Polonia vor fi închise pentru trei săptămâni, după ce au fost sesizate mai multe cazuri de COVID-19

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 08-06-2020 16:55

Douăsprezece mine de cărbune din Polonia vor fi închise pentru trei săptămâni, în urma identificării mai multor cazuri de contaminare cu coronavirusul SARS-CoV-2, informează luni dpa şi Reuters.

Minerii vor primi salariul întreg pentru această perioadă, a asigurat ministrul de finanţe Jacek Sasin, potrivit agerpres.ro.

Citește și: 'Noua normalitate' - Avertismentul medicului Virgil Musta: 'Distanțarea socială și purtarea măștii vor trebui să intre în cotidianul nostru'

Două sunt mine ale companiei de stat JSW (Jastrzębska Spółka Węglowa) şi celelalte ale grupului PGG (Polska Grupa Górnicza).

Sâmbătă, Polonia a raportat 576 de cazuri noi de contaminare cu coronavirusul, al doilea cel mai mare număr de la începutul pandemiei, iar duminică 575. Din cele 219 cazuri noi anunţate luni, 151 erau în regiunea minieră Silezia.

Ministrul a menţionat că închiderea minelor este necesară întrucât măsurile de distanţare socială introduse, de la programul de lucru decalat pentru a reduce numărul de mineri dintr-un schimb până la limitarea numărului de mineri care pot folosi lifturile simultan, nu au fost suficiente pentru a limita răspândirea virusului.