Bursele americane au crescut luni, cu piața Nasdaq atingând un nivel record pentru a doua sesiune consecutivă

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 08-06-2020 21:46

Bursele americane au crescut luni, cu piața Nasdaq atingând un nivel record pentru a doua sesiune consecutivă, după raportul optimist de săptămâna trecută privind piața muncii, care a alimentat speranțele privind o recuperare rapidă a economiei după criza coronavirusului, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Dacă indicele tehnologic va închide ședința la un nivel maxim, ar confirma începutul unei piețe în creștere (bull) care a început pe 23 martie, conform unei definiții larg acceptate. Nasdaq este primul dintre cei trei indici principali de pe Wall Street care recuperează după prăbușirea pieței cauzată de pandemie.

Indicii S&P 500 și Dow Jones se află acum la 5,5% și la 7,4% distanță față de maximele de închidere, după ce au crescut cu 45% față de valorile minime din perioada epidemiei.

Citește și: Starea de alertă va fi prelungită: pronosticul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Sectorul energetic a urcat cu 2,8%, cea mai mare creștere din cele 11 sectoare majore ale S&P, întrucât principalii producători de petrol au convenit să extindă acordul de reducere a producției în weekend.

În această săptămână, accentul se va concentra pe reuniunea de două zile a Fed, care se va încheia miercuri. Ar fi prima întâlnire din aprilie, când președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că economia Statelor Unite ar putea resimți criza mai mult de un an.