Unul dintre cei patru agenţi de poliţie inculpaţi în cazul morţii afro-americanului George Floyd a fost eliberat pe cauţiune

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 11-06-2020 18:26

Unul dintre cei patru agenţi de poliţie inculpaţi în cazul morţii afro-americanului George Floyd, un caz care a generat ample proteste violente în Statele Unite, a fost eliberat pe cauţiune, informează agenţia de presă Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Thomas Lane, în vârstă de 37 de ani, a fost eliberat din Penitenciarul Hennepin după plata unei cauţiuni de 750.000 de dolari.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

Cei patru agenţi inculpaţi în cazul morţii afro-americanului George Floyd au fost demişi din cadrul Poliţiei din Minneapolis.

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un poliţist, Derek Chauvin, i-a ţinut genunchiul pe gât pe 25 mai, în timp ce îl imobiliza. Cazul a generat ample proteste violente în Statele Unite.

Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, este acuzat de omucidere voluntară şi omor din culpă.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Ceilalţi trei agenţi de poliţie implicaţi în incident, Thomas Lane, J. Alexander Kueng şi Tou Thao, sunt acuzaţi de complicitate.