SURPRIZĂ totală la Sectorul 1. Dr.Adina Alberts poate da peste cap toate calculele (Sondaj)

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 12-06-2020 14:41
Actualizat: 12-06-2020 15:28

Cunoscutul medic chirurg, Adina Alberts, poate fi surpriza în Sectorul 1. Ieșirile ei publice din ultima vreme pe diverse teme de actualitate pare că i-a captat pe mulți dintre locuitorii din Nordul Capitalei.

Un recent sondaj realizat de CURS în Sectorul 1 o indică pe dr.Adina Alberts ca beneficiind de o încredere ridicată în rândul populației din acest sector. Astfel 35% susțin că au o părere bună și foarte bună despre ea, iar faptul că 36% susțin că încă nu o cunosc, arată potențialul important de creștere. Trebuie menționat că până acum ea a acționat doar în zona civică și nu și-a anunțat,  în vreun fel, intenția de a intra în zona politică.

În context, actualul primar Dan Tudorache beneficiază de 38% încredere, dar cu o cotă de notorietate mult mai mare. Primarul este urmat de fosta vedetă a alegerilor locale din 2016, Clotilde Armand cu o cotă de favorabilitate de 36%, cu aceeași cotă înaltă de notorietate.

Când e vorba de intenția de vot, aici lucrurile sunt și mai interesante. Surpriza vine tot de la dr.Adina Alberts care, deși nu a fost trecută în lista de opțiuni, a fost indicată spontan de 3% dintre respondenți ca opțiune de vot la alegerile locale din septembrie.

Pe primul loc se află primarul Dan Tudorache cu 36%, posibilul candidat al PNL, Tănase Stamule, consilier pe probleme economice al premierului Ludovic Orban cu 29%, europarlamentarul Clotilde Armand cu 17% din partea USR-PLUS și Ioana Constantin, secretarul executiv al PMP, cu 6%.

Cercetarea a fost realizată în perioada 21 mai - 1 iunie pe un eșantion reprezentativ de 813 respondenti cu o marjă de eroare de 3,44% la un nivel de încredere de 95%.