Ministerul educației IGNORĂ cererea Avocatului Poporului: Elevii vor fi termoscanați de mai multe ori și riscă să rateze examenele

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 12-06-2020 22:26

Ministerul Educaţiei nu vrea să renunţe la termoscanare şi va testa de patru ori elevii cu temperatură mai mare de 37,3. Părinţii spun că aceşti elevi ar trebui să dea examenul alături de colegii lor.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns emoţiile legate de primul examen din viaţa lor, copiii vor fi îngrijoraţi şi de temperatura pe care o au.

Citește și: Șoc total! Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii știu doar fapta, nu și autorul

Ministerul Educaţiei a anunţat că cei care au temperatura peste 37,3 grade vor mai fi testaţi de încă trei ori, la un interval de două-cinci minute.

În această situaţie, se pune întrebarea la ce oră vor veni elevii la şcoală, luni, dacă la 8.30 trebuie să fie în sala de examen.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

Ministerul Educației precizează că fiecare şcoală va stabili, în funcţie de numărul de candidaţi, la ce oră trebuie elevii să se prezinte la examen.

La sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a explicat că elevii trimişi acasă pe motiv de temperatură ridicată sunt discriminaţi. Şi reprezentanţii părinţilor spun că, în ultimele luni, au făcut mai multe sesizări către Ministerul Educaţiei pe aceeaşi problemă.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’

În toată această polemică, la mijoc, se află directorii de şcoli care nu mai pot face modificări importante în ceea ce priveşte desfăşurarea examenului.

„Îi împiedicai pe aceşti copii (să dea examen - n.red.). Consecinţa era că ei erau împiedicaţi să intre să să susţină examenele. Aceşti copii riscă eventual chiar să îşi vadă viitorul afectat”, consideră Avocatul Poporului, Renate Weber.

Citește și: Orban: ‘Măștile trebuie purtate, în mod obligatoriu; iar dacă cineva nu poartă mască poate fi amendat’

„Am solicitat ca aceşti copii să meargă într-o sală separată de ceilalţi. Răspunsul de la Ministerul Educaţiei a fost de fiecare dată că nu, înţelegem, pentru că nu depinde de ei. Depinde în mare măsură de Ministerul Sănătăţii şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache.

„Chiar dacă eu îl duc într-o sală de clasă separată, el se poate intersecta cu un coleg, pe culoar”, este de părere directorul Şcolii Gimnaziale nr.1 Sfinţii Voievozi din Capitală, Daniela Voinea.

Citește și: Revoltă în sistemul medical! Acuzații grave din partea medicilor de familie: cheltuieli nedecontate de stat de până la 1.500 de euro .