Situația în Italia: Recomandările autorităților, după unele 'semnale de alertă'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-06-2020 21:56
Actualizat: 20-06-2020 11:14

Autorităţile sanitare italiene au lansat vineri un apel la ''prudenţă'', după ce săptămâna trecută au apărut ''semnale de alertă legate de transmiterea'' COVID - 19, în special la Roma, indicând că ''circulaţia virusului este încă importantă'', relatează AFP.

"În unele regiuni, un număr mare de noi cazuri de COVID -19 continuă să fie semnalat'', constată în ultimul său raport săptămânal pentru săptămâna 8-14 iunie, Institutul Superior de Sănătate (ISS).

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toată averea lui Ion Iliescu

Dacă situaţia ''este în general pozitivă'', ISS a observat ''unele semnale de alertă legate de transmitere'', scrie agerpres.ro.

Lazio, regiunea Romei, este astfel în fruntea clasamentului de cazuri de contaminare din această săptămână şi l-a depăşit pe cel din Lombardia (nord), epicentrul epidemiei din ţară.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere în Parlamentul European: ‘De ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii, deși sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?’

Două focare au fost identificate în ultimele zile în Roma, unde autorităţile sanitare dau asigurări că situaţia este ''sub control'': unul într-un imobil ocupat ilegal într-un cartier popular, celălalt într-un hotel.

"Acest lucru ar trebui să încurajeze prudenţa, deoarece indică faptul că în unele părţi ale ţării circulaţia virusului este încă importantă", se arată în raport.

Citește și: Precizări făcute de Antena 1, după ce coronavirusul a lovit televiziune

Cu toate acestea, ''în ansamblu, tabloul general al transmiterii şi impactului infecţiei cu Sars-CoV-2 în Italia rămâne puţin critic (...)'', notează sursa citată.

Această ''situaţie fluidă epidemiologic necesită respectarea strictă a măsurilor necesare pentru reducerea riscului de transmitere''.

Citește și: Doctorul Monica Pop, dezvăluire pe tema coronavirus: Uite-așa oamenii au murit. Pot să dau exemple chiar acum

Epidemia de coronavirus a ucis oficial peste 34.500 de persoane în Italia, de la primul caz înregistrat în Codogno (Lombardia), primul caz identificat în afara Chinei, unde boala a apărut în decembrie 2019.

Lombardia, nordul peninsulei, a fost atunci epicentrul epidemiei în Italia şi Europa. Boala pare să fie sub control în Italia, cu o medie de câteva zeci de decese pe zi şi un număr redus de cazuri de contaminare.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: Situația poate deveni îngrijorătoare .