Invazie de urși în Harghita - Jandarmii au alungat nouă animale în două zile

Autor: George Traicu
Publicat: 22-06-2020 10:44

Jandarmii din Harghita au intervenit pentru îndepărtarea a 9 urși în decurs de numai două zile. O intervenție grea a fost în Izvoru Mureșului, unde ursul alungat a continuat să revină, informează Mediafax.

Sâmbătă, au fost primite 6 apeluri care semnalau prezența urșilor în localitățile Miercurea Ciuc și Băile Tușnad.

Primul apel primit anunța prezența unui urs în curtea unei pensiuni din Băile Tușnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, care a îndepărtat ursul înspre pădure.

Apoi a venit cel de-al doilea apel, un bărbat anunțând prezența unui urs prin mijlocul stațiunii Băile Tușnad. Și acesta a fost îndepărtat de echipajul aflat în misiune pe raza stațiunii.

Cel de-al treilea apelant anunța prezența unui urs în curtea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului Jandarmi Mobil care a trecut la îndepărtarea animalului sălbatic din curtea instituției medicale.

Apoi, un bărbat anunța prezența unui urs pe str. Gării, din Băile Tușnad, urs ce a fost îndepărtat din zona locuită de către un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad.

Tot sâmbătă, la ora 22.03, s-a anunțat prezența unui urs în apropierea unui izvor din aceeași stațiune, acesta fiind îndepărtat de către un echipaj de ordine publică, format din jandarm și polițist.

Cel de al 6-lea apel semnala prezența unui urs în apropierea unui hotel din stațiune, de această dată apelul nu s-a confirmat, ursul nefiind găsit în zonă.

Duminică au fost primite 3 apeluri care semnalau prezența urșilor în localitățile Băile Tușnad, Izvoru Mureșului și Cioboteni. La ora 11.16 a fost primit primul apel, care semnala prezența ursului lângă gara CFR din Băile Tușnad, urs ce a fost îndepărtat din zona locuită de către un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad.

La ora 18.00, a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Izvoru Mureșului, la fața locului fiind trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni. Îndepărtarea acestuia a fost mai dificilă și de durată, deoarece ursul se întorcea la scurt timp în zona din care era îndepărtat. Într-un final acesta a fost îndepărtat spre pădure.

La ora 22.55 a fost primit ultimul apel, care semnala prezența ursului în Cioboteni, acesta fiind îndepărtat de către săteni, până la sosirea echipajului de jandarmi în zonă.