Paul Stănescu pune tunurile pe Teodorovici: 'Vrea să facă rău acestui partid pentru interesele sale personale'

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 23-06-2020 17:30
Actualizat: 24-06-2020 08:59

Eugen Teodorovici, principalul critic intern al actualei conduceri a PSD, este contrat dur de Paul Stănescu, secretarul general interimar al partidului. Stănescu susţine că Teodorovici încearcă să facă rău partidului prin ieşirile sale publice, în încercarea de a-şi promova interesele sale personale.

"Teodorovici este un aventurier politic, incapabil sa se gândească la PSD și la colegii lui. El nu este un social-democrat autentic. A fost o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului fiind preocupat doar de funcții. Nu a ajutat cu absolut nimic primarii PSD, ba mai mult nu le-a dat banii promiși pentru proiecte cât a fost ministru al Finanțelor.

Acum, în loc să fie preocupat ca PSD să câștige alegerile, încearcă să destabilizeze partidul și să vâneze în continuare funcții. Teodorovici vrea să facă rău acestui partid pentru interesele sale personale. PSD rămâne unit și determinat să câștige viitoarele alegeri locale și parlamentare", a declarat Paul Stănescu pe STIRIPESURSE.RO.

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici este susţinut în PSD de o grupare nemulţumită de deciziile luate de Marcel Ciolacu în ultima perioadă, potrivit unor surse politice.

Întrebat dacă va candida la şefia PSD, Eugen Teodorovici a refuzat să dea un răspuns, pentru că aşteaptă să vadă ce susţinere va avea din partea preşedinţilor de organizaţii judeţene.

În acest moment, Marcel Ciolacu se bucură de cea mai mare susţinere. El este sprijinit de lideri judeţeni cu vechime şi importanţi, aşa cum sunt Lia Olguţa Vasilescu sau primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Teodorovici este şi cel care se află în conflict cu actualul preşedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, un conflict care mocneşte de mai bine de jumătate de an, din momentul în care Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PSD, iar Eugen Teodorovici a refuzat să plece din funcţia de preşedinte executiv.

La acel moment, actuala conducere interimară a forţat dizolvarea întregii conduceri, a întregului Birou Permament Naţional (BPN) şi aşa a ajuns Marcel Ciolacu preşedinte interimar al PSD.

Acum, Eugen Teodorovici susţine că el este de facto preşedinte interimar, pentru că în acel moment, în acel Comitet Executiv al partidului, a refuzat să-şi dea demisia.

Un congres al PSD urmează să aibă loc în această vară şi va fi programat în funcţie de data la care se va încheia starea de alertă.