Alex Coita: Cerem dreptate pentru românii plecați la muncă în străinătate. Abuzurile trebuie să înceteze!

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 23-06-2020 18:35
Actualizat: 23-06-2020 23:18

Președintele Partidului Republican din România (PPR), Alexandru Coita, alături de colegii lui de partid au inițiat o consultare printre românii din țară și din diaspora pentru a-i proteja pe cei care aleg ca termporar să muncescă în afara țării. Ei cer stoparea sclavagismului modern și spun că ”Respectul și siguranța nu sunt negociabile!”

Am demarat consultarea cu românii din țară și din diaspora pentru a pune stop sclavagismului modern și a obliga statul să protejeze românii plecați la muncă în străinătate.

Invităm toți românii care lucrează în străinătate să se alăture comunității online „Diaspora românească: Respect și Siguranță”, care își propune să ajute oamenii care se confruntă cu probleme la locul de muncă în afara granițelor: https://bit.ly/3dsl9fO

Alex Coita, președinte PRR: „Respectul și siguranța nu sunt negociabile! Din păcate, românii plecați la muncă în străinătate se confruntă adesea cu lipsa celor două componente, fie că asta se traduce prin salarii neplătite, prin condiții de muncă inumane sau abuzuri fizice și psihice. Autoritățile eșuează în a-i ajuta pe românii din diaspora, de care își amintesc doar o dată la patru ani. Dacă statul nu își oferă sprijinul, este nevoie să ne ajutăm noi între noi. Tocmai de aceea, îi invit pe românii din diaspora să se alăture demersului nostru și, împreună, să obținem condiții mai bune și sprijin concret pentru românii din diaspora aflați în impas”

Sorin Bota, vicepreședinte PRR: „Avem în lucru o propunere legislativă prin care vom împiedica abuzurile împotriva românilor plecați la muncă. Proiectul de lege cuprinde mai multe măsuri, inclusiv o verificare mai strictă a activității agențiilor de recrutare, crearea unei rețele de atașați pentru drepturile lucrătorilor în țările de interes care să oferă asistență românilor, dar și o linie verde de urgență, deschisă 24 din 24, unde fiecare român poate semnala un abuz și primi ajutor rapid. Voi depune această inițiativă legislativă în cel mai scurt timp în numele PRR. Îi așteptăm pe românii din diaspora să se înscrie în grupul de Facebook pe care l-am creat, să ne povestească experiențele lor și, împreună, să construim un mediu de lucru mai sigur pentru ei.”

Așteptăm să ne reclamați experiențele voastre negative cu angajatorii străini, accesând grupul de Facebook https://bit.ly/3dsl9fO sau trimițându-ne un email la adresa: simieimipasa@gmail.com. Împreună facem dreptate pentru muncitorii români din străinătate!