VIDEO Guvernul a discutat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 25-06-2020 21:24

Guvernul discută, în şedinţa de joi, proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie şi măsurile necesare pentru organizarea scrutinului.

”Domnule prim-ministu, vă solicit incuderea pe agenda de lucru a şedinţei Guvernului a proiectului de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale în anul 2020, precum şi măsurile pentru buna organizare şi desfăşurare a acestor alegri”, a afirmat ministrul de Interne, Marcel Vela, la începutul şedinţei de Guvern.

Acesta a precizat că data stabilită este 27 septembrie, iarproiectul cuprinde toate măsurile de desfăşurare a scrutinului, dar şi măsuri de protecţie.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, vineri, că a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, actul normativ fiind necesar să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, AEP propune 27 septembrie data alegerilor locale.

Parlamentul a decis, în 15 iunie, prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiebrie, iar preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Alegerile locale nu s-au putut derula la terman în acest an din cauza pandemiei.