VIDEO Maria, o fetiţă de 7 ani din Iași, a sărbătorit Ziua Drapelului lângă cel mai înalt steag din ţară

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 26-06-2020 19:41

Maria, o fetiță de 7 ani din Iași, a sărbătorit Ziua Drapelului Național lângă cel mai înalt steag din țară. Aceasta a participat alături de bunicul ei la ceremoniile din parcul Regina Maria.

La Iaşi se află cel mai înalt steag din România care măsoară 50 de metri. Poate fi văzut din toate zonele orașului şi a fost investiţie de 85.000 euro.

La ceremonia de Ziua Drapelului Național s-a cântat și imnul. Acolo s-a aflat și Maria, o fetiță de 7 ani din Iași, împreună cu bunicul ei, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: CNAS, informare de ULTIMĂ ORĂ: Cardul de sănătate devine OBLIGATORIU de la 1 iulie

Întrebată ce înseamnă culorile de pe steag, Maria Pauliuc a răspuns: „Roşu este sângele, galben este soarele şi albastru e apa”.

Dumitru Ibănescu, bunicul fetiței, a spus că fiecare om trebuie să aibă dragoste de ţară.

„Tinerii ar trebui să ştie mai multe. I-am explicat nepoatei că e istorie şi o să înveţe, încet încet să se obişnuiască”, a spus acesta.

Istoricul Sorin Iftimi a explicat că momentul Unirii de la 1859 a însemnat și o unire a steagurilor tradiţionale ale Ţării Româneşti şi Moldovei, în condițiile în care armatele celor două foloseau culori diferite.

„Cei din Valahia foloseau albastru şi galben, iar Moldova, albastru şi roşu. Şi din reunirea celor două simboluri a rezultat tricolorul de astăzi”, a menționat Iftimi.