Victor Negrescu: România poate profita de Președinția Germaniei la Consiliul UE

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 01-07-2020 13:12

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a transmis miercuri că Germania a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene și că România poate profita de acest prilej pentru a-și promova cele mai importante obiective de țară.

„Germania a preluat astăzi Președinția Consiliului Uniunii Europene. Deși inițial nivelul de ambiție era ponderat, acum Germania începe o președinție crucială pentru viitorul Europei în contextul discuțiilor și diviziunilor privind viitorul buget european și planul de relansare.

Contrar opiniilor deseori vehiculate în spațiu public românesc, de această dată SPD - social democrații germani sunt cei care împing înainte nevoia unei implicări mai mari a Germaniei în negocierile europene. O atitudine pro-europeană, negociată încă de la formarea coaliției de guvernare, care a făcut ca Germania să își schimbe poziția privind răspunsul în solidar la această criză.

În urmă cu ceva vreme discutam cu actualul ministru federal pentru afaceri europene, Michael Roth, despre continuitatea între președinția României și cea germană. Din păcate, această discuție nu a fost continuată de partea română. A rămas însă ceva: printre prioritățile germane se află educația și inovarea, două teme despre care am vorbit mult împreună.

România poate profita de Președinția Germaniei la Consiliul UE pentru maximizarea influenței sale în plan european dar și pentru a obține mult dorita aderare la spațiul Schengen sau un buget european care să îi permită reducerea decalajelor față de restul Europei. Mult succes Germaniei!”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.