Ministrul Economiei face un anunț cu implicații MAJORE: România va exploata gazele din Marea Neagră

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 01-07-2020 19:37

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat faptul că Romgaz va intra în consorțiul care va exploata gazele din Marea Neagră. O bună perioadă de timp, la nivel guvernamental, s-a vorbit despre faptul că România nu are fondurile necesare pentru a exploata gazele din Marea Neagră, dar odată cu retragerea Exxon, se pare că Romgaz se va implica.

”Romgazul negociază și chiar urmărește să facă parte din consorțiul care va exploata gazele din Marea Neagră (...) Doar așa vom avea șansa să extindem rețeaua de gaze din România”, a spus Virgil Popescu.

În condițiile în care Exxon intenționează să renunțe la participarea sa de 50% la proiectul Neptun din Marea Neagră, alături de care se află și OMV Petrom, Romgaz este în discuții pentru preluarea unei părți din participația Exxon.

Până în prezent s-a semnat un acord de intrare în consorțiu (JBA) alături de OMV-Petrom S.A. și PGNiG S.A., pentru a prelua cota de participare ExxonMobil în cadrul perimetrului. În prezent se analizează acordul comun de operare (JOA). De asemenea au loc discuții și negocieri în cadrul consorțiului pentru evaluarea și stabilirea unei oferte finale către ExxonMobil.