PRO România a decis! În Giurgiu va avea candidaţi proprii în peste 80% din localităţile judeţului: 'La noi a fost puţin virusată organizaţia'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 02-07-2020 22:00

Preşedintele organizaţiei judeţene Giurgiu a PRO România, Noruţ Stănişteanu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul a mai pierdut din filialele din judeţ în ultima perioadă, dar va avea candidaţi proprii în aproximativ 80% din localităţile judeţului la alegerile locale.

Citește și: Partidul Republican cere alegeri de trei zile. Alexandru Coita: 'Oamenii vor plăti cu viața dacă politicienii nu renunță la calculele lor meschine!

'Din păcate, în ultima vreme, la noi a fost puţin virusată organizaţia de alte forţe din exterior, pentru că la un moment dat aveam 36 de organizaţii în judeţ şi chiar dacă am reuşit să mai adăugăm câteva la număr, în acelaşi timp am mai pierdut alte câteva, cum ar fi la Greaca, ce a plecat spre PNL şi la Cosoba, care a spus că nu mai vrea să intre în nicio conjunctură politică, iar în momentul de faţă avem doar 35 de organizaţii. Targetul nostru este să sărim de 40 de organizaţii, să avem candidaţi în minimum 40 de localităţi din judeţ şi să trimitem reprezentanţi în toate cele 54 de circumscripţii locale şi în toate secţiile de votare, chiar dacă vor fi reprezentanţi din comunele alăturate celor care nu au organizaţii sau chiar de la municipiu', a declarat Noruţ Stănişteanu, informează Agerpres.

El a susţinut că în judeţ PSD ar transmite informaţii care se referă la o alianţă preelectorală cu PRO România şi a dezminţit acest lucru.

'Vreau să critic o atitudine pe care, în momentul de faţă, o are PSD în ceea ce priveşte informaţiile pe care le transmite în teritoriu despre aceste alegeri, informaţii care se referă la o alianţă preelectorală pe care ar face-o cu PRO România, mai ales în nordul judeţului, unde patronul spiritual, domnul Niculae Bădălău, păstoreşte organizaţiile de acolo. Oamenii care sunt membri ai PRO România sunt atenţionaţi că vor fi liste comune şi să nu se mai zbată, de aceea, aş vrea să vă spun răspicat că nu vor fi liste comune. S-a decis la nivel central ca fiecare judeţ să-şi aibă propria politică şi la noi, în Biroul Permanent Judeţean, s-a hotărât să avem liste proprii, candidaturi proprii atât pentru primari, cât şi pentru consilierii locali', a completat Noruţ Stănişteanu.

Potrivit acestuia, acolo unde PRO România nu va avea organizaţii, liderii locali vor putea să susţină un candidat sau altul.

'Vom anunţa la timpul respectiv modul cum vom proceda, dar noi sperăm să avem candidaturi în cât mai multe localităţi din judeţ şi la municipiu şi la Consiliul Judeţean', a afirmat Stănişteanu.

El a precizat că partidul are doi candidaţi proprii pentru Primăria municipiului Giurgiu, dar a purtat discuţii şi cu actualul primar, social-democratul Nicolae Barbu, pe care consideră că "aproape fiecare partid politic şi-l doreşte drept candidat, pentru că întreg oraşul este un şantier şi sunt în lucru proiecte cu fonduri europene".