Descoperirea cercetătorilor: Câți spanioli au dezvoltat anticorpi pentru coronavirus? Adevărul despre imunizarea de grup

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 07-07-2020 07:31

Cercetătorii au analizat rezultatele testelor de sânge ale peste 61.000 de spanioli şi au ajuns la concluzia că doar 5% din populaţia ţării a dezvoltat anticorpi. În Madrid, procentul este în jur de 10%, în timp ce în zonele de coastă mai puţin populate, sub 3% dintre persoane au anticorpi, scrie Mediafax.

Un nou studiu arată că realizarea aşa-numitei imunităţi de grup faţă de noul coronavirus poate fi „de neatins”.

Augustin Zegrean dă de pământ cu Ludovic Orban, după atacul la CCR:Ori facem stat de drept și respectăm toate regulile statului de drept, ori ne jucăm de-a țara

Cercetătorii au descoperit că doar cinci procente din populaţia Spaniei a fost până acum infectată cu SARS-CoV-2 şi a creat anticorpi, scrie Daily Mail.

Acest număr nu este nici pe departe suficient pentru a se crea imunitatea de grup şi virusul să nu se mai poată răspândi. De asemenea, rezultatele studiului arată că 95 la sută dintre spanioli rămân susceptibili de a contracta COVID-19.

Autorul principal al studiului, dr. Marina Pollán, director al Centrului Naţional pentru Epidemiologie din Spania, a declarat pentru CNN că posibila rată pentru imunizarea de grup ar putea fi în jur de 60%, dar nu suntem nici măcar aproape de a o atinge.