Romfilatelia, în parteneriat cu Academia Română, lansează un întreg poştal dedicat sărbătoririi centenarului academicianului Cristofor I. Simionescu

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 08-07-2020 23:24

Romfilatelia, în parteneriat cu Academia Română, lansează, joi, un întreg poştal dedicat sărbătoririi centenarului academicianului Cristofor I. Simionescu, fondatorul şcolii de chimie şi fizică a polimerilor din România.

Evenimentul va avea loc în parcul Academiei Române, începând cu ora 11,00, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Curată nebunie! Caz fără precedent: Un cadru medical care nu crede în coronavirus a infectat 6 persoane

Potrivit unui comunicat al Academiei Române, manifestarea va fi deschisă de preşedintele instituţiei, Ioan-Aurel Pop, iar personalitatea şi activitatea academicianului vor fi evocate de Răzvan Theodorescu şi Bogdan C. Simionescu.

Lansarea întregului poştal se încadrează în seria de acţiuni omagiale dedicate omului de ştiinţă Cristofor I. Simionescu la 100 de ani de la naştere, care au debutat în luna iunie cu dezvelirea unui bust amplasat în faţa Filialei Iaşi a Academiei Române.

Profesorul Cristofor I. Simionescu a fost preşedinte al Filialei Iaşi a Academiei Române vreme de 23 de ani, vicepreşedinte al Academiei în perioada 1974 - 1990 şi preşedinte cu delegaţie al Academiei Române în perioada 1977 - 1980. În anul 1990 a solicitat şi a obţinut revenirea institutelor de cercetare la Academia Română, înstrăinate sub regimul comunist.

Citește și: Ce i s-a întâmplat fostului președinte Emil Constantinescu – A fost nevoie de intervenția SPP-ului

El a excelat în ştiinţa polimerilor, a fost autor a peste 800 de lucrări ştiinţifice, 70 brevete, 23 cărţi, numeroase capitole în cărţi. A pus bazele cercetării româneşti în domeniul polimerilor, a fost profesor universitar şi rector al Institutului Politehnic din Iaşi şi director al Institutului de Chimie Macromoleculară "Petru Poni" al Academiei Române. În calitate de rector a înfiinţat facultăţi, a pus bazele unor noi catedre şi laboratoare de cercetare, a construit primul campus universitar modern din România.