Diageo va lansa whisky-ul Johnnie Walker în sticle de hârtie în 2021

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 13-07-2020 16:34

Whisky-ul Johnnie Walker va fi disponibil în sticle fără plastic la începutul anului 2021, a anunțat Diageo Plc, citat de Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Noua sticlă, dezvoltată în parteneriat cu compania Pilot Lite, va fi fabricată din pastă de lemn care respectă standardele de calitate alimentară și este complet reciclabilă, a spus compania, care produce și berea Guinness și ginul Tanqueray.

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Diageo și Pilot Lite au lansat o companie de ambalaje numită Pulpex Ltd, pentru a dezvolta butelia din hârtie.

De asemenea, Pulpex va crea sticle de hârtie pentru alte companii, printre care Unilever și PepsiCo, care vor fi lansate anul viitor.

Companiile de produse de consum au generat îngrijorări legate de cantitatea de plastic pe care o folosesc în ambalarea alimentelor și a altor obiecte de uz casnic. În Europa, de exemplu, în 2018 au fost folosite 8,2 milioane de tone de plastic pentru ambalarea alimentelor și a băuturilor, potrivit analiștilor ING.

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

Diageo folosește mai puțin de 5% plastic în ambalajele sale, dar, împreună cu Unilever și PepsiCo, și-a stabilit obiective pentru reducerea și reciclarea plasticului din ambalaje, ca parte a programului Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă aunui program al Organizației Națiunilor Unite până în 2025.