Frontierele interne ale UE nu trebuie să fie reînchise, consideră șefa diplomației de la Sofia

Autor: George Traicu
Publicat: 13-07-2020 19:43

Uniunea Europeană trebuie să combată împreună pandemia de COVID-19, dar nu trebuie să permită reînchiderea frontierelor sale interne, a declarat ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva, care se află într-o vizită oficială la Praga, transmite luni novinite.com potrivit Agerpres.

''Ne-am confruntat deja cu asta şi s-a ajuns la blocarea a mii de persoane şi la suspendarea furnizării de bunuri'', a spus Zaharieva într-o conferinţă de presă.

''Aş dori să spun că Bulgaria este deschisă pentru turiştii cehi. Autorităţile au luat toate măsurile necesare pentru siguranţa lor'', a continuat şefa diplomaţiei bulgare, care a felicitat Republica Cehă pentru că este ''un exemplu pentru alte ţări după deschiderea graniţelor sale pentru intrarea liberă a cetăţenilor UE''.

În luna iunie, Ekaterina Zaharieva a menţionat că Bulgaria este una dintre cele mai sigure destinaţii turistice în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19.

Bulgaria şi-a deschis în luna mai frontierele pentru ceilalţi cetăţeni din Uniunea Europeană, după o interdicţie de intrare care a fost în vigoare două luni. Libera circulaţie între ţările UE a fost reluată de la jumătatea lunii iunie.

Pe de altă parte, şefa diplomaţiei bulgare a accentuat că este esenţial ca în noul buget multianual al UE pentru perioada 2021-2027 politica de coeziune să aibă aceeaşi pondere ca în prezent.