Robert Negoiță își lansează partid?

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 15-07-2020 16:50
Actualizat: 15-07-2020 17:02

În cercurile politice din București circulă insistent zvonul că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, ar vrea să-și lanseze un partid politic propriu, au relatat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Un anunț în acest sens ar putea să apară într-o declarație de presă pe care o va face mâine edilul.  Primarul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Anul trecut, apropiați ai lui Negoiță au încercat înregistrarea unui partid local croit pentru Sectorul 3, dar demersul a eșuat din motive juridice, mai spun surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Sunt mai multe scenarii vehiculate, spun sursele citate.

O variantă care circulă este ca un partid local pregătit de Robert Negoiță să alinieze la start și candidați pentru Consiliul Local al Sectorului 3. Sunt voci care spun că deși este exclusă candidatura lui Negoiță la Primăria Capitalei, nu este exclus ca un partid al lui Robert Negoiță să depună totuși liste de candidați pentru CGMB.

Alt scenariu este ca Negoiță să candideze independent la alegerile locale pentru un nou mandat de primar, susținut de mai multe partide,

Edilul a spus că are o „echipă” cu care își calculează pașii următori, dar nu a dat mai multe detalii.

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a relatat că a discutat telefonic cu Robert Negoiță și că edilul „are un plan politic personal”, fără alte explicații.

Robert Negoiță, aflat la al doilea mandat de primar din partea PSD, a anunțat recent că nu va mai candida din partea PSD, motivul invocat de acesta fiind că partidul a devenit nefrecventabil și că nu s-a reformat după „epoca Dragnea”.

El a indicat că „varianta simplă” era să rămână în PSD să candideze.

Sondajele de opinie îl dau pe Negoiță cu cele mai mari șanse să-și recâștige mandatul dacă este candidatul PSD.