Sondaj: 6 din 10 români sunt de părere că infracționalitatea a crescut în ultimele 4 luni

Autor: Radu Pop
Publicat: 16-07-2020 10:50

Peste 60% dintre români sunt de părere că numărul de infracțiuni a crescut în ultimele 4 luni, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech (a2t.ro). Sondajul a fost realizat în perioada 02 – 10 iulie, în mediul online, pe un eșantion reprezentativ de 1.711 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2%.

71% dintre respondenți se așteaptă ca rata infracționalității să crească și mai mult în următoarele luni.

„Am văzut, în ultimele luni, o efervescență în interesul românilor pentru produse și sisteme de securitate complexe, iar rezultatele sondajului vin să confirme această tendință, pe care am anticipat-o și pentru care ne-am pregătit cu produse noi și stocuri pentru cele mai căutate. Fiind o perioadă dificilă, în care siguranța și protecția sunt cu atât mai importante, era cumva natural ca românii să caute cele mai bune soluții pentru a se proteja pe ei și pe cei apropiați”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Peste 50% dintre respondenții sondajului consideră că decizia de achiziție a unui sistem de securitate este determinată în această perioadă de situația creată de pandemia de COVID-19, de restricțiile de deplasare impuse de autorități (naționale și internaționale) ca măsură de prevenție și de reîntoarcerea în țară a unui număr foarte mare de români.

Potrivit sondajului Atu Tech, peste 70% dintre respondenți apreciază că un sistem de supraveghere video îi descurajează pe infractori să comită furturi sau tâlhării.