Fotbalistul Romario Benzar a plecat de la echipa Perugia 'din motive personale'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 17-07-2020 22:48

Internaţionalul român Romario Benzar s-a despărţit de echipa italiană Perugia ''din motive personale'', a indicat pe site-ul său clubul din diviza a doua a campionatului de fotbal al Italiei, informează Agerpres.

Citeste si: Povestea impresionantă de viață a unui fotbalist tânăr, care a fost la un pas de moarte: a fost operat pe inimă; acum vrea să ajungă la Real Madrid

"A.C. Perugia Calcio anunţă că fotbalistul Romario Benzar, cu acordul clubului alb-roşu, a părăsit cantonamentul de la Roccaporena din motive personale. Benzar nu va mai fi la dispoziţia primei echipe până la încheierea sezonului competiţional", a precizat gruparea aflată pe locul 16, din 20 de formaţii, în eşalonul secund.

Fundaşul în vârstă de 28 de ani a avut doar trei apariţii în campionat pentru Perugia, o singură dată ca titular. Perugia l-a împrumutat în ianuarie de la Lecce, o nou-promovată în Serie A, care l-a achiziţionat vara trecută de la FCSB, pentru două milioane de euro. Benzar nu s-a impus la Lecce, având doar 3 meciuri în campionat şi unul în Cupa Italiei.

Benzar s-a născut la Timişoara pe 26 martie 1992 şi a crescut la Academia Hagi, debutând la FC Viitorul în 2010, pentru ca doi ani mai târziu să promoveze în Liga I. Romario Benzar a debutat în cupele europene în sezonul 2016/17, în Europa League, câştigând la finalul stagiunii titlul de campion al României cu echipa antrenată de Gheorghe Hagi. În vara anului 2017 s-a transferat la FCSB. A adunat 19 selecţii la echipa naţională a României.

Benzar a fost coleg la Perugia, echipă antrenată de Serse Cosmi, cu alt român, mijlocaşul Vlad Dragomir, internaţional de tineret.