Focar la fermele de carne din Timiș: 93 de angajați sunt infectați

Autor: Cristi Șelaru
Publicat: 18-07-2020 23:48
Actualizat: 19-07-2020 08:39

Activitatea unei unităţi de procesare carne din judeţul Timiş a fost suspendată după ce 56 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total de infectări din această unitate ajungând la 93 de persoane. În total, au fost recoltate peste 800 de probe, după ce mai mulţi angajaţi, cetăţeni vietnamezi, au fost depistaţi pozitiv.

"În urma testărilor COVID-19 efectuate angajaţilor unei unităţi de procesare carne de pe raza judeţului Timiş, dupa apariţia primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 ore, un număr de 56 persoane. Până la această dată, la nivelul întregii unităţi, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activităţii întregului obiectiv, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire în caz de nevoie", informează DSP Timiş.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Unitatea îşi va relua activitatea după efectuarea unei igienizări şi dezinfecţii riguroase, precum şi după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ.

Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiş fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se află în izolare, precizează sursa citată.

În urmă cu câteva zile, mai mulţi vietnamezi care lucrează la fermele Smithfield au fost confirmaţi cu coronavirus, cu toţii fiind asimptomatici. Aceştia au fost luaţi în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică şi au fost izolaţi. Imediat a început o anchetă epidemiologică şi testările în rândul tuturor angajaţilor.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc .