Cântăreaţa americană Taylor Swift va lansa al optulea album de studio, intitulat 'Folklore'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 23-07-2020 18:52

Cântăreaţa americană Taylor Swift a anunţat joi că, la miezul nopţii, va lansa al optulea album de studio al ei, intitulat „Folklore”, anunță news.ro.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, ea a explicat că albumul este rezultatul anulării planurilor ei pentru anul 2020, între care un scurt turneu de promovare a discului „Lover” (2019), din cauza pandemiei.

Ea a compus cele 17 piese incluse pe „Folklore” în timpul perioadei de izolare şi a colaborat cu Aaron Dessner de la The National, Bon Iver, William Bowery şi Jack Antonoff.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

Joi seară, ea va lansa videoclipul piesei „Cardigan”, pe care l-a regizat. Cântăreaţa a precizat că filmările au avut loc respectându-se toate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Dessner este co-autor şi producător pentru 11 dintre piesele noi, rol pe care Antonoff l-a avut la ultimele trei albume ale lui Swift.

Cântăreaţa nu a elaborat cu privire la rolul lui Antonoff în cazul acestui disc, însă a spus că el este acum „practic, parte din familia muzicală”.

Bob Iver este co-autor pentru câteva piese şi cântă pe album, iar Bowery - colaborator nou - este co-autor pentru două piese.

Cântăreaţa pop Taylor Swift a fost desemnată de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) cel mai bine vândut artist al anului 2019, devansând nume ca Ed Sheeran, Billie Eilish şi The Beatles.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

Născută pe 13 decembrie 1989, Taylor Swift a fost desemnată artista deceniului la American Music Awards 2019 şi are zece premii Grammy în palmares din 35 de nominalizări.