Focar de COVID-19 la o fabrică din Prahova: 34 de muncitori infectați cu noul coronavirus

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 29-07-2020 14:10

Un număr de 34 de muncitori dintre cei 180 de angajaţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Prahova au fost diagnosticaţi cu COVID-19, toţi cei infectaţi cu noul coronavirus, dar şi colegii cu care aceştia au intrat în contact, fiind izolaţi.

„Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a mai fost identificat un focar la o societate de pe raza judeţului. Dintre cele 180 de persoane angajate aici, 34 au avut rezultate pozitive, motiv pentru care conducerea firmei a luat deja o serie de măsuri, comunicate şi DSP Prahova. A fost redusă, temporar, capacitatea de producţie ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât şi a contacţilor direcţi. Totodată, a fost realizată şi dezinfecţia generală a unităţii respective” anunţă, miercuri Prefectura Prahova, potrivit news.ro.

Citește și: E lege! Administrațiile locale pot monta echipamentele de supraveghere video fără costuri suplimentare pentru deținătorii stâlpilor

De la începutul epidemiei în Prahova au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-Cov-2 1795 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate şi externate, iar 75 au decedat.

Potrivit celor mai recente raportări, în spitalele din judeţ care trateaza bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi, miercuri, 28 de pacienţi, dintre care 22 sunt ventilaţi.