Administraţia Donald Trump analizează în continuare decizia Turciei de achiziţionare a sistemelor antiaeriene S-400 din Rusia şi ar putea aplica sancţiuni

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 30-07-2020 18:04

Administraţia Donald Trump analizează în continuare decizia Turciei de achiziţionare a sistemelor antiaeriene S-400 din Rusia şi ar putea aplica sancţiuni, anunţă secretarul de Stat american, Mike Pompeo, anunță MEDIAFAX.

Mike Pompeo a fost audiat joi de membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului SUA. Întrebat de senatorul democrat Bob Mendez despre cazul Turciei, Mike Pompeo a declarat, conform agenţiei de presă Reuters: "Continuăm să evaluăm modul în care să aplicăm sancţiuni, pentru a ne atinge obiectivul final".

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulație. S-au dezvoltat multe mutații’

Turcia a achiziţionat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO.

Statele Unite au avertizat că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35. În acest context, Administraţia de Washington a suspendat participarea Ankarei la programul avioanelor invizibile pe radar F-35.