La Catedrala Mântuirii Neamului se lucrează la placările cu piatră, tencuiala decorativă şi pictura în mozaic

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 03-08-2020 22:00

La Catedrala Naţională din Capitală lucrările se concentrează în prezent pe placările cu piatră, tencuiala decorativă, pictura în mozaic şi subsolurile adiacente.

Inginerul Vlad Florin Popescu a oferit mai multe detalii pentru Basilica.ro cu privire la lucrările efectuate pe şantier.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

„La turla Pantocrator s-au finalizat placările cu piatră la primele 8 coloane până la capiteluri. La următoarele 6 coloane s-au placat bazele şi se lucrează la placările cu piatră la fusurile acestora”.

De asemenea, la baza turlei Pantocrator s-a început montajul „la ancadramentele cu piatră de la ferestrele aferente cotei +56”.

În ceea ce priveşte turlele mici, acolo se lucrează la tencuieli. „La turlele 1 şi 2 tencuielile pereţilor sunt finalizate. Se lucrează intens la turlele 3 şi 4, dar şi la turla clopotniţă”.

În interiorul lăcaşului de cult se continuă cu montajul mozaicului de la cota +28 în jos.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

În exterior, la subsolurile adiacente, se lucrează „la completarea lucrărilor la scările de acces: beton de protecţie pentru hidroizolaţia cu plumb, completări la parapeţi şi elemente prefabricate”, a mai adăugat inginerul.

El a precizat şi că a fost montată balustrada de inox la lanternou*. Tot acolo va fi executată în perioada următoare o structură metalică suplimentară în vederea placării cu tablă a coloanelor, grinzilor şi plafonului.

Mai multe detalii despre Catedrala Naţională, puteţi afla consultând site-ul catedralaneamului.ro.

*Lanternou (definiţie DEX): Porțiune mai ridicată din acoperișul unei clădiri, prevăzută cu numeroase ferestre pentru a permite luminarea și aerisirea interiorului.