Reguli dure pe terenurile de fotbal - Jucătorii care tuşesc intenţionat către alţi fotbalişti sau oficiali pot primi cartonaşul roşu

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 04-08-2020 14:07

Jucătorii care tuşesc intenţionat către alţi fotbalişti sau oficiali pot primi cartonaşul roşu, potrivit International Football Association Board (IFAB), organismul care stabileşte Legile Jocului, informează BBC, potrivit news.ro.

Consiliul IFAB a arătat că o astfel de infracţiune se încadrează în "folosirea unui limbaj ofensator, insultător sau abuziv şi/sau a unor gesturi".

Citește și: SURSE Soția fostului colonel SRI, în prezent FUGAR, Daniel Dragomir a dat cu subsemantul la Serviciul de Probațiune după revenirea în țară

"Ca în cazul tuturor infracţiunilor, arbitrul trebuie să facă o judecată cu privire la adevărata natură a infracţiunii”, a adăugat IFAB.

"Dacă a fost clar accidental, arbitrul nu va lua măsuri şi nici dacă tusea a avut loc la o distanţă mare între jucători. Cu toate acestea, acolo unde este suficient de aproape pentru a fi clar ofensator, arbitrul poate lua măsuri", a mai stabilit IFAB.

Această precizare vine pe fondul pandemiei de coronavirus.