Festivalul de Film de la Sarajevo va fi organizat exclusiv online din cauza pandemiei de coronavirus

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 05-08-2020 20:57

Ediţia din 2020 a Festivalului de Film de la Sarajevo va fi organizată într-un format exclusiv online din cauza epidemiei de coronavirus din Bosnia, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului, citaţi de DPA.

Decizia a fost luată la recomandarea autorităţilor medicale locale, au adăugat organizatorii festivalului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Situație îngrijorătoare! Noul coronavirus SARS-CoV-2 lovește în cel mai mare spital din vestul țării

Bosnia, o ţară cu o populaţie de aproximativ 3,3 milioane de locuitori, raportează cu regularitate cifre ridicate atunci când anunţă cazurile zilnice de persoane infectate cu SARS-CoV-2: miercuri, autorităţile bosniace au anunţat alte 277 cazuri de infectare şi şase decese.

Festivalul de Film de la Sarajevo, programat în perioada 14-21 august, se va desfăşura exclusiv online, fără niciunul dintre evenimentele sale tradiţionale.

Festivalul va putea fi vizionat pe internet pe site-ul ondemand.sff.ba, unde vizitatorii vor putea să ia parte şi la o serie de evenimente digitale organizate în marja secţiunilor principale, precum interviuri cu diverşi actori şi cineaşti şi prezentări de producţii cinematografice.

Citește și: Gafă monumentală a polițiștilor! Au eliberat o persoană arestată preventiv! Din fericire, oamenii legii și-au reparat greșeala

La cea de-a 26-a ediţie a Festivalului de la Sarajevo vor fi difuzate 49 de filme, care concurează pentru trofeele Heart of Sarajevo în patru secţiuni: lungmetraj, documentar, scurtmetraj şi film studenţesc.

Festivalul de la Sarajevo, cel mai amplu eveniment cinematografic din această regiune a Europei, a fost lansat în 1995, în timp ce capitala Bosniei se afla încă sub asediul trupelor sârbeşti.