BĂTAIA de joc din sistemul medical: o pacientă de coronavirus cu LEZIUNI GRAVE, refuzată de trei spitale

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 06-08-2020 13:30
Actualizat: 06-08-2020 13:39

Zi de zi, românii au ocazia să afle de la știri despre cum pe spitale există o presiune imensă din cauza bolnavilor de coronavirus. În realitate, cei mai mulți bolnavi internați nu au nici măcar simptome și nu primesc tratament. Cei care au însă probleme sunt refuzați.

O femeie care a avut Covid a stat trei săptămâni în Spitalul Judeţean Suceava, deoarece a avut o formă gravă a bolii, iar după externare a rămas cu sechele pulmonare. A încercat să facă recuperare la trei spitale, însă toate au refuzat-o. A fost vindecată la Timișoara, conform Mediafax.

Citește și: MOBILIZARE de forțe la casa Duduienilor - Jandarmeria montează garduri pentru a BLOCA accesul

Erjica Ştirban este una dintre pacientele confirmate cu COVID-19 în focarul de la Suceava. La ea boala s-a manifestat sever, a făcut pneumonie bilaterală şi nu credea că mai scapă cu viaţă. A stat internată în Spitalul Judeţean Suceava trei săptămâni. Femeia spune că în fiecare zi a trăit cu frica morţii.

După externare, a continuat să se simtă rău.

Noul coronavirus a lăsat urme adânci în plămânii femeii. Ergica avea dificutăţi de respiraţie şi de concentrare, obosea repede şi simţea dureri permanente în spate. Îi era teamă că va avea nevoie de oxigen toată viaţa. A vrut să înceapă şedinţele de recuperare post COVID-19, însă a fost refuzată la toate cele trei spitale la care a bătut la uşă. Într-un final a trimis un mail la Spitalul Victor Babeş din Timişoara unde, spre surprinderea ei, a fost acceptată.

„M-am gândit să încerc neaşteptându-mă că mi se va spune: . Da, a fost emoţionant pentru mine în momentul respectiv. Vă spun sincer că am plâns. Aceste şedinţe de recuperare sunt eficiente şi starea mea de sănătate bineînţeles că s-a îmbunătăţit, mă simt, pot să spun, chiar foarte bine”, a declarat Erjica Ştirban.

„Noi am primit-o cu drag şi, după cum observaţi, tratamentul de recuperare respiratorie a fost nu benefic ci, spun eu, spectaculos în însănătoşirea dânsei”, a declarat Cristina Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara.