Preţurile mondiale la alimente au crescut pentru a doua lună consecutiv în iulie, în contextul pandemiei de COVID-19

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 06-08-2020 16:54

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În iulie, acest indice a crescut la 94,2 puncte, de la 93,1 puncte luna precedentă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Este chiar posibilă în două etape .

"La fel ca în iunie, creşterea preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr a compensat preţul mai redus la carne, pe fondul valorii constante a indicelui preţului cerealelor", se arată în comunicatul FAO.

Preţurile la uleiuri vegetale au urcat cu 7,6% în iulie, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni. Preţurile la lactate şi zahăr au urcat cu 3,5% şi, respectiv, 1,4%, în timp ce Preţurile la carne au scăzut cu 1,8%,în urma reducerii cererii.