Trump nu renunță și continuă `războiul` cu Facebook și Twitter: Afirmațiile mele despre imunitatea copiilor față de Covid-19 sunt `perfecte`

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 07-08-2020 06:46
Actualizat: 07-08-2020 07:59

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că afirmaţiile sale privind copiii şi COVID -19, retrase cu o zi înainte de Facebook şi Twitter, sunt ''perfecte'', relatează AFP.

El a afirmat într-o emisiune radio a conservatorului Geraldo Rivera că a făcut ''o constatare perfectă, o constatare privind tinereţea''.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Facebook a eliminat miercuri seara de pe pagina preşedintelui american un videoclip ce încălca regulile reţelei sociale privind dezinformarea legată de pandemia de COVID-19.

În fragmentul video eliminat, preşedintele republican explica pentru Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni "aproape complet", prin vârsta lor, la COVID-19.

Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a preşedintelui ce conţineau simboluri naziste.

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.