Cererea la export, în special din China, ajută economia Germaniei să își revină din șocul blocajelor coronavirusului

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 07-08-2020 16:46

Cererea la export, în special din China, i-a ajutat pe producătorii germani să își revină din șocul blocajelor coronavirusului în iunie, a doua lună la rînd, deși producția a fost cu mult sub nivelul de acum un an, relatează Reuters.

Producția industrială a celei mai mari economii din Europa a crescut cu 8,9% pe lună, alimentată parțial de o creștere de 14,9% a exporturilor - cea mai mare creștere lunară din aproape 30 de ani, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Orban despre bani: Dacă v-ați opri din furat atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile .

Industria auto din Germania a înregistrat o creștere a producției cu 54,7% față de luna precedentă, deși volumele sunt încă cu 20% mai mici decât în ​​februarie, înainte de pandemie.

Un sondaj al institutului de cercetare Ifo a subliniat optimismul: producătorii se așteaptă la o creștere în următoarele trei luni.

Dar revenirea globală a exporturilor a mascat diferențe considerabile între țări în diferite faze ale pandemiei.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

China, prima țară care a fost lovită, a cumpărat cu 15,4% mai mult de la cel mai mare exportator european decât în ​​iunie 2019. Dar cererea din partea Statelor Unite, care se confruntă cu o epidemie severă, s-a redus cu 20,7%.

Marea Britanie a cumpărat cu 15,7% mai puțin din Germania decât în ​​iunie trecut și a vândut cu 21% mai puțin în Germania.