S-a redeschis Piața Sudului, cea mai modernă și cea mai sigură piață din România (Primăria Sectorului 4)

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 11-08-2020 12:34
Actualizat: 11-08-2020 12:37

Vești bune pentru locuitorii Sectorului 4! Unul dintre cele mai importante obiective ale comunității a fost inagurat. Noua Piața Sudului și-a deschis, de astăzi, larg porțile, pentru un comerț civilizat și de unde oamenii să-și poată cumpăra alimente proaspete direct de la producători, la prețuri accesibile.

Zeci de chioșcuri și construcții provizorii, care funcționau ilegal pe domeniul public și care, în decursul anilor, au transformat tradiționala piață într-un adevărat bazar și într-un pol al infracționalității chiar în centrul sectorului, au fost demolate, pentru a face loc unui complex agro-alimentar dotat la cele mai înalte standarde și sigur pentru comercianți dar și pentru oamenii care se aprovizionează din acest loc.

Vezi și: Gabriel Mutu a anunțat execuția celei mai lungi piste de biciclete din România. Cum vor arăta pistele de pe Bulevardul Iulia Maniu

Nouă luni de zile au durat lucrările de modernizare și extindere a Pieței  Sudului, dar acum, oamenii spun că așteptarea a meritat. Și asta întrucât, începând de astăzi, aceștia pot găsi la Piața Sudului, atât cele mai moderne condiții și dotări pentru un comerț civilizat, cât și fructe și legume proaspete sau alimentele de bază, toate acestea regâsindu-se într-un singur loc, un nou ansamblu agro-alimentar, ce a fost refăcut din temelii și care, în momentul de față, este format din:

Corp 1 – Acesta este corpul central al noului ansamblu. Cu un regim de P+1 și cu o înălțime liberă generoasă la interior, de aproximativ 8.5 metri, acest spațiu are o arhitectură modernă, realizată pe o structură metalică în formă de arce, cu fațade vitrate și copertină de sticlă în zona de acces, care să permită o puternică iluminare naturală.

Acest corp este dedicat atât comerțului cu tarabe cât și comerțului cu magazine independente. În total, au fost amenajate 145 de tarabe pentru producătorii de fructe și legume, dispuse pe cele două nivele - 105 la parter și 40 la etaj,  precum și 37 spații comerciale, de unde oamenii se vor putea aproviziona cu  produse alimentare de bază, brânzeturi, produse din carne, de panificație, etc.. Mai mult, la etajul acestui corp, a fost amenajată o zonă de alimentație publică – restaurante, cafenele precum și zone de relaxare.

Corp C2 – este un pavilion cu spații de închiriat, aflat în lungul Străzii Nițu Vasile, în partea de Vest a amplasamentului, amenajat pentru comercializarea produselor fast-food, panificație, patiserie, cofetărie.

Corp C4 – Acesta este o clădire cu un regim de înălțime subsol+parter, amplasat lângă C1 și paralel cu C2. La parterul acestei zone au fost amenajate zone comerciale destinate închirierii, iar la subsol spații tehnice.