VIDEO - Marcel Ciolacu a greșit numele lui Oliviu Gherman la momentul de reculegere din plenul reunit al Parlamentului

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 12-08-2020 13:11

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, le-a cerut senatorilor și deputaților, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, să țină un moment de reculegere pentru „Ovidiu Gherman”, cu referire la Oliviu Gherman, fost lider al Senatului și al PSD-ului din 1992-1997.

„Bună ziua. Începem ședința comună online a Camerei Deputaților și Senatului de azi, 12 august. Aș dori, până îi dau cuvântul liderului de grup al PNL pe procedură, stimați colegi permiteți-mi să vă propun să păstrăm un moment de reculegere în memoria dlui...(face o pauză)....Ovidiu Gherman, fost parlamentar și președinte al Senatulului”, a declarat Marcel Ciolacu, lider al Camerei Deputaților și lider interimar PSD.

Oliviu Gherman a murit, marți, la vârsta de 90 de ani. Acesta a fost președinte al Senatului (1992-1996), senator de Dolj timp de 4 mandate, ambasador la Paris și a condus între 1992 și 1997 FDSN și ulterior PDSR, strămoșii PSD-ului.

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis marți, după moartea lui Oliviu Gherman, că fostul lider social-democrat a fost unul din politicienii marcanți de după Revoluție.

„Am aflat cu tristețe despre dispariția dintre noi a lui Oliviu Gherman, unul dintre diplomații și politicienii de stânga marcanți de după Revoluție. Fost președinte al PDSR și al Senatului, Oliviu Gherman va rămâne în amintirea noastră ca un om echilibrat, care a slujit întotdeauna idealurile și valorile social-democrate în strânsă concordanță cu obiectivele României. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.