Codrin Ștefănescu: Ciolacu a dat ordin să nu fie acceptată candidatura lui Teodorovici

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 13-08-2020 11:14

Fostul secretar general al PSD din perioada Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, susține pe pagina personală de Facebook că actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, ar fi dat ordin să fie împiedicată cu orice preț o candidatură a lui Eugen Teodorovici:

”Ordinul dat lui Ciolacu este sā nu introducā incā motiunea de cenzurā. Ordinul dat lui Ciolacu este sā se prefacā cā regretā pierderile imense suferite de PSD prin plecarea a sute de primari. Ordinul dat lui Ciolacu este sā nu accepte candidatura lui Eugen Teodorovici pentru cā va iesi prāpād la Congres. Ordinul dat lui Ciolacu este sā-si facā o echipa aprobatā de sefii cei mari de sus. Niciodatā nu a fost PSD intr-o situatie atât de penibilā si atât de securistoidā ca azi! Iar membrii PSD tac si suportā, iar mie mi-e jenā cā am coordonat organizarea partidului in ultimii 9 ani! Punct.”, susține Ștefănescu.

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe și fost președinte executiv PSD, a declarat vineri pentru ȘTIRIPESURSE.RO că și-a înregistrat candidatura la șefia partidului. „Mi-am depus candidura, acum plec de la partid”, a spus acesta. El nu a dorit să facă, pentru moment, mai multe declarații. A menționat că va scoate la lumină anumite nereguli din partid.„În registrul partidelor președinte executiv este Teodorovici și cine a semnat până acum pentru PSD nu a făcut decât fals și uz de fals”, a declarat acesta.

Teodorovici a mai acuzat, joi pe pagina sa de Facebook, că organizarea Congresului are loc cu încălcarea Statutului.

„Este noua politică a unei “conduceri” interimare ilegitime care, prin acțiunile sale de până acum, nu a demonstrat decât că urmărește transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de "partid de buzunar" și să poată servi mult mai ușor intereselor politice conjuncturale”, a scris senatorul.

Surse social-democrate susțin că la depunerea candidaturii, Eugen Teodorovici și-a depus CV-ul. El nu a venit cu o echipă pe care o propune la Congres pentru că este un susținător al ideii că funcțiile ar trebui alese uninominal, nu printr-o moțiune pe listă fixă.