86 de persoane infectate de MEDICI: Procurorii au deschis dosar penal

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 18-08-2020 17:23
Actualizat: 18-08-2020 17:28

Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi a anunţat, marţi, că a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce 86 de persoane din Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie "Sfântul Dumitru" Filiaşi au fost confirmaţi cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, pe rolul Parchetului a fost înregistrat, marţi, un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

Astfel, arată sursa citată, marţi, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la nivelul Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie "Sfântul Dumitru" Filiaşi a avut loc o răspândire a virusului SARS-Cov-2, în prezent fiind confirmaţi 23 de salariaţi şi 63 de beneficiari ca purtători ai acestui virus.

Totodată, menţionează Parchetul, tot marţi s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’ .