Se închide groapa de gunoi de la Făgăraș: locul urmează să devină spațiu verde

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 21-08-2020 09:57

Încep lucrările pentru închiderea gropii de gunoi din Dealul Galațiului, din orașul Făgăraș, județul Brașov, unde au fost depozitate deșeuri până în anul 2016, pe locul gropii de gunoi urmând să fie spațiu verde, informează Mediafax.

Primarul orașului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a semnat ordinul de închidere a gropii de gunoi din Dealul Galațiului și l-a transmis firmei desemnate prin licitație publică. Aceasta va mobiliza utilajele pe teren, de luni, terenul urmând să fie decontaminat și transformat în spațiu verde.

„Lucrările de închidere a rampei constau în mișcarea deșeurilor existente, astfel că există posibilitatea să simțim un disconfort olfactiv până la finalizarea acestei proceduri, în noiembrie 2020. Autoritățile locale vor încerca să mențină un climat favorabil în oraș, prin toate mijloacele posibile”, anunță Primăria Făgăraș, printr-un comunicat de presă.

Întreaga zonă va fi transformată prin însămânțare de gazon pe o suprafață de 23.000 mp, se vor planta 295 de puieți de salcâm și 284 de puieți de arbori foioși.

Toate procedurile pentru închiderea depozitului de deșeuri urmează să fie finalizate cel târziu în toamna anului 2021.

Terenul nu va fi folosit în următorii 30 de ani pentru a se putea reface și vor fi efectuate analize periodice privind factorii de mediu, potrivit sursei citate.

Contractul are o valoare de 6.864.813,49 lei și este finanțat în proporție de 93,15 % de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar 6,85 % din bugetul local al Municipiului Făgăraș.