Exerciţiu militar comun între Grecia şi EAU, săptămâna viitoare

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 21-08-2020 22:03

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor trimite în Grecia avioane de vânătoare F16 pentru a participa la un exerciţiu militar de antrenament împreună cu aviaţia greacă, ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare, informează vineri AFP, citând o sursă militară elenă.

Aparatele de zbor din EAU vor fi trimise la o bază din insula Creta, a precizat pentru France Presse sursa citată sub acoperirea anonimatului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Acest exerciţiu se înscrie "în cadrul cooperării ministerelor Apărării şi Afacerilor Externe din cele două ţări", a afirmat sursa, care nu a furnizat mai multe detalii.

Cele două ţări cooperează strâns în materie economică.

Ministrul grec de externe Nikos Dendias a precizat vineri pe Twitter că s-a întreţinut la telefon cu omologul său din EAU, şeicul Abdallah bin Zayed Al Nahyan, privind cooperarea bilaterală, chestiuni regionale şi situaţia din Mediterana de Est.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

Tensiunea în Mediterana de Est s-a agravat din nou în ultimele săptămâni, după o campanie de prospectare a zăcămintelor de gaze efectuată de Turcia în zone maritime de exploatare pe care şi le dispută cu Grecia, notează AFP.