RĂSTURNARE DE SITUAȚIE Medicii ruși spun că Aleksei Navalnîi NU a fost otrăvit: Kremlinul răspunde la cea mai importantă întrebare legată de Vladimir Putin

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 24-08-2020 18:03
Actualizat: 24-08-2020 18:06

Analizele făcute în două laboratoare ruseşti exclud prezenţa urmelor de otravă în organismul opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în comă de joi, au declarat luni medici care l-au tratat în oraşul Omsk înainte ca el să fie transferat sâmbătă la Berlin, relatează agenţia EFE.

''Am primit rezultatele definitive de la două laboratoare în care se susţine că nu s-au găsit (în corpul lui Navalnîi) substanţe chimico-toxice care ar putea fi interpretate drept otrăvuri sau derivate'', a declarat luni la o conferinţă de presă Anatoli Kalinicenko, director adjunct al spitalului din Omsk unde Navalnîi fusese internat joi în stare de inconştienţă.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

La rândul său, directorul Spitalului de Urgenţă 1 din Omsk, Aleksandr Murahovski, a semnalat că ''datorită marelui efort al medicilor ruşi s-a reuşit salvarea vieţii lui Aleksei Navalnîi'', efort care, adaugă Murahovski, a fost recunoscut şi de medicii germani care l-au preluat în îngrijire pe activistul rus.

Susţinătorii lui Navalnîi cred că acestuia din urmă, autor al mai multor investigaţii despre corupţia elitelor ruseşti, i-a fost pusă otravă într-un ceai pe care l-a băut pe aeroportul din Tomsk, înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Moscova şi care a fost nevoit să aterizeze după ce lui Navalnîi i s-a făcut rău.

Citește și: Video O blondă a umilit un jandarm! L-a lovit și l-a scuipat, după ce a legitimat-o că nu purta mască în magazin

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat luni că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi participat la discuţii privind transferul lui Navalnîi în Germania, după ce mai multe mass-media au scris săptămâna trecută că Moscova a acceptat ca opozantul rus să fie tratat la Berlin în urma unor discuţii avute de Putin cu liderii Franţei şi Germaniei, precum şi cu Consiliul Europei.