Secretarul de stat Iulia Matei a avut o întrevedere cu cu ambasadorul Poloniei: au discutat despre NATO și parteneriatul cu poporul polonez

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 24-08-2020 22:52

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Iulia Matei, l-a primit, luni, pe ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Maciej Lang, în vizită de curtoazie, la început de mandat, cu care a discutat despre Parteneriatul strategic România - Polonia, precum şi despre complementaritatea NATO - UE, relatează Agerpres.

Discuţia celor doi oficiali a reflectat nivelul "excelent" de cooperare dintre România şi Polonia, în cadrul Parteneriatului strategic bilateral, având drept fundament interesele comune în plan regional şi internaţional ale celor două ţări, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Secretarul de stat Iulia Matei a reiterat interesul Bucureştiului de a continua dialogul politic substanţial şi de a impulsiona cooperarea în domeniul economic şi sectorial, pe baza nivelului foarte bun al schimburilor economice şi a potenţialului diversificării şi intensificării lor.

Matei s-a referit la oportunitatea continuării interacţiunii structurate la nivelul celor două guverne, precum şi la oportunitatea actualizării Planului de Acţiune aferent Parteneriatului strategic româno-polonez.

Cei doi au evocat şi importanta acţiunii coordonate la nivel UE în contextul generat de pandemia de COVID-19, precum şi facilitării unei relansări economice rapide, în paralel cu promovarea obiectivelor pe termen mediu şi lung.

"Referindu-se la formatele de cooperare regională, a salutat excelenta cooperare cu Polonia şi a subliniat importanţa strategică a proiectelor avansate în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări şi Formatului Bucureşti. Totodată, oficialul român a punctat rolul semnificativ pe care România şi Polonia îl au în procesul de consolidare a relaţiilor euroatlantice şi de promovare a complementarităţii dintre NATO şi UE", potrivit MAE.