Cele mai importante trofee pentru filmul de animaţie, premiile Annie, vor fi acordate în aprilie 2021

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 25-08-2020 08:21

Premiile Annie, un indicator privind câştigătorul titlului de cea mai bună animaţie la premiile Oscar, vor fi acordate anul viitor în luna aprilie, a anunţat Asociaţia Internaţională a Filmului de Animaţie.

Cea de-a 48-a ediţie a Annie Awards este programată să aibă loc pe 16 aprilie 2021, potrivit ASIFA-Hollywood, care va decide în luna octombrie formatul galei, potrivit news.ro.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi trage semnalul de alarmă: Klaus Iohannis și pericolul dictaturii în România

„Epidemia ne-a învăţat să fim flexibili în modul în care ne transmitem mesajul şi împărtăşim experienţele”, a spus Sue Shakespeare, vicepreşedinte al ASIFA-Hollywood, citată de Variety.

Pentru noua dată a ceremoniei, a fost schimbat întregul program: înscrierile vor fi deschise între 4 ianuarie şi 1 februarie, nominalizările vor fi anunţate pe 3 martie, iar votul online va începe pe 29 martie. ASIFA-Hollywood a eliminat pentru ediţia aceasta categoria Virtual Reality.

Citește și: Vești proaste de la meteorologi - se schimbă vremea: ploi în 29 de județe

Toate producţiile animate care vor fi înscrise trebuie să fi fost lansate în SUA între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2020. Excepţie fac reclamele, scurtmetrajele, proiectele speciale şi filmele studenţeşti, care se califică cu sau fără lansarea în SUA.

Anul acesta, Netflix a fost marele câştigător al Premiilor Annie, impunându-se la 18 categorii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie - „Klaus”, regizat de Sergio Pablos şi Carlos Martínez López.