Minorul Kyle Rittenhouse, inculpat de şase capete de acuzare, inclusiv crimă cu premeditare, în violenţele de la Kenosha soldate cu doi morţi şi un rănit

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 28-08-2020 17:42

Un adolescent, Kyle Rittenhouse, arestat după un atac armat soldat cu doi morţi şi un rănit, marţi noaptea, în marja unor manifestaţii împotriva violenţei poliţiei la Kenosha, în Wisconsin, a fost incuplat de şase capete de acuzare, inclusiv crimă cu premeditare, potrivit unui document judiciar, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, a fost plasat în arest în statul vecin, Illinois, unde locuieşte. O audiere urma să aibă loc vineri cu privire la o cerere de extrădare a autorităţilor din Kentosha, un oraş cu 100.000 de locuitori situat la sud de Milwaukee, pe malul Lacului Michigan.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Contactat de Reuters, avocatul din oficiu al lui Kyle Rittenhouse, nu a comentat.

Capătul de acuzare cu privire la crimă cu premeditare este pasibil de închisoarea pe viaţă.

Acuzaţiile formulate împotriva lui Rittenhouse au fost prezentate detaliat într-o plângere penală publicată joi de grefa tribunalelor din comitatul Kenosha.

Acesta este primul document care prezintă detalii în dosarul împotriva adolescentului, cu privire la rolul pe care l-a jucat în violenţele de marţi noaptea, când au avut loc ciocniri între membri al unor miliţii înarmate şi manifestanţi.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Un val de manifestaţii a izbucnit la Kenosha după ce un tânăr afroamerican, Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în spate, duminică, de către un poliţist alb.