Liderul deputaților PSD: Ne-am bazat pe sprijinul UDMR, după tratamentul aplicat comunității maghiare de Klaus Iohannis

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 31-08-2020 18:23

PSD s-a bazat pe sprijinul UDMR la moțiunea de cenzură, a declarat luni liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis.

„Ne-am bazat pe sprijinul UDMR. Am sperat ca UDMR nu va sustine si el acest guvern, avand in vedere tratamentul la care au fost supuse si UDMR si comunitatea maghiara de catre presedintele Romaniei si de catre guvernul Orban. Astazi, UDMR a absentat de la vot”, a declarat Alfred Simonis.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 107: Rareș, fratele lui Nicușor! Eu mă fac șefa de campanie pentru Gabi .

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, potrivit anunţului preşedintelui Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

"Nu am putut proceda la supunerea la vot a ordinii de zi a sesiunii extraordinare", a spus Ciolacu.

La şedinţă au lipsit deputaţii minorităţilor naţionale şi toţi parlamentarii PMP. De asemenea, liderul deputaţilor UDMR, Benedek Zacharie, a anunţat că niciun parlamentar al Uniunii nu este prezent. "Dacă va fi cvorum, vom fi prezenţi şi nu vom vota", a adăugat acesta.

Totodată, liderii grupurilor PNL şi USR au anunţat că părăsesc sala de şedinţă.

"Grupul USR va părăsi sala şi nu va contribui la cvorum", a spus deputatul Cătălin Drulă. Şi parlamentarii
PNL vor părăsi sala, a arătat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

Dintre senatorii neafiliaţi au fost prezenţi doar Nicolae Marin, Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Ţuţuianu, Emilia Arcan, iar dintre deputaţii neafiliaţi - Dumitru Lovin. Toţi cei 21 de deputaţi Pro România au fost prezenţi.

Din grupurile PSD au lipsit cinci parlamentari.

Şedinţa Parlamentului, care a început iniţial în jurul orei 14,00, a fost suspendată până la ora 15,30, din lipsa cvorumului, fiind prezenţi doar 170 de parlamentari. Liderii grupurilor parlamentare au decis reluarea şedinţei cu un apel nominal, dar nici în urma acestuia nu s-a adunat cvorumul de 233 de parlamentari